milstone-logo
משלוח חינם בקנייה מעל 99 ש"ח

מה זה סילר וכיצד משתמשים בו?

מה זה סילר וכיצד משתמשים בו?

הסילר הוא סוג של חומר איטום שקוף, שיש לו מקום של כבוד בתחום הטיפול במשטחים. הוא נמצא בשימוש נרחב מזה שנים, במגוון מצבים בעבודה על מבנים מסוגים שונים, בעיקר עבור מרצפות, אך לא רק. אלה כמה נקודות מפתח מרכזיות שחשוב לדעת על חומרים שימושיים אלה, כולל עיקר השימושים בהם, תועלותיהם ויתרונותיהם השונים, אופן העבודה עם הסילרים, סוגיהם הנפוצים ועוד:

תועלות ושימושים אפשריים לסילרים

תהליך הוספת שכבת הסילר, הוא לרוב שלב סיום בהכנת משטחים מסוגים שונים. הסילר מגן מלכלוך, בכך שהוא יוצר שכבת הגנה או סותם נקבוביות. כתוצאה מהשימוש בו, הלכלוך לא חודר לעומק המשטח ולא מתקבע בו. מדובר לא סתם על הגנה מפני נוזלים, אלא גם ובעיקר מפני שומנים, עובש וכדומה. כמו כן, יהיה קל יותר לנקות את הלכלוך שעל פני השטח. סילר גם מגן פיזית מנזקים פיזיים ומהתפוררות של המשטחים עליהם הוא מיושם.

ישנו למשל סילר ייעודי לחיזוק אבן, אשר מיועד במיוחד לחיזוק אבני חול וגיר. מבחינת ההיבט האסתטי, סילר עשוי לגרום ל"מראה רטוב" של המשטח ולאפקטים נוספים, דוגמת גימור משי. ישנם גם סוגים מיוחדים של סילרים, למטרות מעט יוצאות דופן. לדוגמא: סילר ששמים לפני יישום רובה, כאשר מדובר באריחים עם ספיגה גבוהה במיוחד. סילר עשוי לשמש גם למניעת החלקה, כאשר מיישמים אותו על גבי משטחים "מוחלקים" מסוגים שונים. בזכות תועלות אלה, סילרים נמצאים בשימוש במגוון מצבים, דוגמת הגנה על משטחים לפני כניסה למבנה חדש או כחלק מיוזמה לחידוש משטחים ישנים.

סילר

יתרונות הסילר מול חומרים אחרים

על רקע ריבוי החומרים והשיטות להשלמת הכנת משטחים ולהגנה עליהם, נזכיר בקצרה כמה חומרים שדומים לסילר: לכה יוצרת שכבת הגנה שאיננה חזקה כמו סילר והיא מחזיקה מעמד לזמן יותר קצר (סילר איכותי מחזיק מעמד במשך שנים). כך גם לגבי ווקס, שנועד כעקרון יותר להברקה. ישנו גם חומר אשר ידוע בשם סילוקסן. חומר זה, אינו מיועד למרצפות אלא לקירות. כמו כן, הוא דליל יותר מסילר אמיתי ומגן רק מחדירת מים.

שיטת העבודה

לתוצאה מיטבית, מוטב ששימוש בסילרים יעשה על ידי אנשי מקצוע שמיומנים בכך. עם זאת, ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע במידת הצורך, לרכוש סילר ולעשות זאת גם לבד. בחירת הסילר הוא נושא מורכב וחשוב בפני עצמו. לדוגמא: לשימוש חיצוני, נעדיף בדרך כלל סילר אקרילי מבוסס סולבנט (עדיף על סילר אקרילי מבוסס מים) או סילר פוליאורתן. כמובן, הסילר שנבחר צריך להתאים לסוגי החומרים שאליהם הוא יהיה חשוף (מטבח ביתי למשל, שונה מבחינה זו משמעותית מרצפת מוסך). כמות הסילר המדויקת שתידרש היא נקודה מורכבת מעט, מאחר שהיא תלויה במשתנים רבים.

מדובר בעיקר על סוג הסילר שרוכשים ועל מידת הספיגה של המשטח אשר עליו מתכוונים לעבוד. בעבודה עם הסילר, חיוני כמובן לשים לב להוראות היצרן, כולל נקודות בטיחות מהותיות דוגמת עבודה בחלל מאוורר. צעד ראשוני, יהיה לנקות ולשטוף יסודית את המשטח בו מעוניינים ליישם סילר.

יש לשטוף כל שאריות של חומרי הניקוי וכמובן לא לנקות עם חומרי ניקוי מסוג שמשאיר אחריו שכבת הגנה. בהתאם לנסיבות, מכינים גם הגנה מסביב למקטע הניסיון ולשאר המשטח, כך שהסילר לא יכתים חלקים אחרים של המבנה וחפצים שונים שבסביבה.

כעת ניתן לנסות את הסילר על אזור קטן (אולי אזור פחות בולט לעין), בכדי להתרשם מהתוצאה הויזואלית ולהחליט אם זה אכן נראה לכם. שלב זה, יסייע גם להעריך מה כמות החומר שתידרש עבור העבודה כולה. אגב, חשוב לשים לב שהסילר לא יזדהם בגלל אבק או לכלוך מסוג אחר, שנמצא לידו בזמן העבודה. מריחת החומר תשאף להשגת תוצאה אחידה והיא תתבצע באמצעים שונים (כמו רולר או מברשת), בהתאם לנסיבות.

לאחר יישום הסילר לפי הוראות היצרן, יהיה צורך להמתין להתייבשותו – מדובר על סדר גודל של שלושה ימים. לאחר מכן, יידרש לרוב יישום של שכבת סילר נוספת על המשטח.

מה זה סילר

סוגי סילרים

סילרים מחולקים לפי קטגוריות שונות ומגוון מטרות. בנוסף, חיוני כמובן לשים לב להתאמת הסילר שבוחרים לחומר המשטח בו מטפלים. ישנם סילרים שונים, בהתאם לסוג החומר שעבורו הם מיועדים – למשל סילר לבטון או סילר לאבן. ההבדלים ביניהם עשויים להיות רבים ומגוונים – בסמיכות החומר למשל. עוד חלוקה, היא לפי סוג המראה שמתקבל בעקבות יישום הסילר: הדגשה של גוון המשטח המקורי, ללא הדגשה כזו, גימור מט או גימור אחר וכן הלאה.

בנוסף, קשת הגוונים בה מגיע כל מוצר סילר, מאפשרת התאמה מיטבית לגוון המקורי של המשטח. אלה כמה תת סוגים בולטים במיוחד של סילרים: סילר אקרילי הוא סוג של סילר שנמצא בשימוש נרחב. זאת, בין השאר מאחר שהוא בטוח במיוחד – החומרים מהם הוא עשוי, כוללים מים או ממיס (סולבנט), אבל מעט מאוד תרכובות אורגניות נדיפות (VOC) שמסוכנות לבריאות. סילר אקרילי משמש עבור משטחים פנימיים וגם חיצוניים. סילר פוליאורתן חזק יותר מהאקרילי והדבר מתבטא גם בעמידותו הפיזית וגם בעמידותו בפני חומרים שונים.

גם הוא מבוסס מים או ממיס ומיועד עבור משטחים פנימיים או חיצוניים. סילר אפוקסי הוא סוג סילר חזק במיוחד, שניתן להשיג איתו קשת רחבה של חוזקים, על פי הדרוש (בהתאם להרכב שלו). עם זאת, הוא לא מיועד לשימוש חיצוני, מאחר שהוא מצהיב בהשפעת השמש. ייתכן ששמעתם גם על המונח "סילר נושם". זה הוא כינוי נפוץ, לא כל כך לסוג סילר, כמו ליכולת של סילר להעביר לחות מהתשתית החוצה. כלומר, לאפשר ללחות כזו, אם היא כלואה מתחת למשטח, להתאדות באופן טבעי.

שיתוף התוכן באמצעות:
מוצרים שקשורים למאמר זה:
מחפשים ייעוץ מקצועי? יש לכם שאלה?

חייגו לטל. 03-6444039 או השאירו פניה, ונציג משרדינו יחזור אליכם בהקדם האפשרי.

×

עגלת קניות

מחפשים ייעוץ מקצועי? יש לכם שאלה?
נשמח לשמוע מכם

חייגו לטלפון 08-6110111 או השאירו פניה, ונציג משרדינו יחזור אליכם בהקדם האפשרי.